Paylaş

İnşaat Taahhüt İşleri

İnşaat Taahhüt İşleri

İnşaat Taahhüt İşleri

Mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere adına bir yapının inşaat işlerinin yapılmasını taahhüt eden işletmelere “İnşaat Taahhüt İşletmeleri” denir.

Taahhüt sözleşmesi öncesinde, işveren tarafından proje hazırlanmış, keşif bedeli belirlenmiş, fiyatlandırma yöntemi tespit edilmiş, teklif alma yöntemi belirlenmiş ve projenin ihaleye çıkarılması gerekmektedir.

İhalesi yapılan proje için taahhüt işletmeleri teklif verir. Bu teklifler işveren tarafından değerlendirilir ve en uygun teklifi veren inşaat taahhüt işletmesi ile sözleşme yapılır.

Asma Tavan İşleri

Alüminyum ve Galvanize Çelik metallerden değişik renk ve ebatlardaki Asma Tavan panelleri, taşıyıcı profiller aracılığı ile uygulanmaktadır.

Kullanım alanları arasında sinema salonları, konferans salonları, ofisler, hastaneler bulunur. Akustik olarak sesleri absorbe etmede etkili ürünlerdir. Isıya ve neme karşı dayanıklıdır.

Tavan sistemlerinde açık tesisatların gizlenmesi için tercih edilebilmektedir. Asma Tavan sistemleri çeşitleri şunlardır;

> Metal Asma Tavan

> Alçı Asma Tavan

> Rockfon %100 Kayayünü

> Taşyünü İçerikli Wetfelt

> Ahşap Asma Tavan

> Membran Asma Tavan

İç Mantolama Nedir?

Dış cephe mantolama yapılamadığı hallerde iç cephe mantolama tercih edilir. Çok haneli yapılarda ortak mantolama kararı alınamadığı durumlarda bireysel olarak iç cephe mantolama yaptırılarak ısı tasarrufu sağlanmış olur.

Avantajları, iskele vb ekipman gereksinimi yoktur. Resmi kurumlardan izin gereksinimi yoktur.

Uygulama şekli dış cephe mantolama uygulaması ile birbirine çok benzer. İç cephe duvarları “strafor duvar panelleri” ile kaplanır veya boyanır, isteğe bağlı olarak alçıpan uygulaması veya çeşitli strafor dekoratif malzemeler ile farklı uygulamalar yapılabilmektedir.

Dış cephe kaplama arasındaki farklar nelerdir?

> Doğru uygulanmadığı taktirde, duvarlarda ısı köprüleri oluşma olasılığı bulunur.

> Dış cephe kaynaklı çatlaklar yapı elemanlarının ıslanmasına ve su sızıntısına neden olabilir ve iç yüzeye kadar ulaşması halinde küf, mantar, boya dökülmesi gibi hasarlara sebep olabilir.

> İç cephe mantolama, rutubet, küf, mantar vb. oluşturabilir ve sağlık açısından olumsuzluklar doğurabilir.

> İç cephe mantolamalarda ısı yalıtımı Dış Cephe mantolamaya göre düşüktür. Isıtma sistemi kapatıldığında iç mekan ısısı düşecektir.

Alçı-Alçıpan İşleri

Alçı-Alçıpan, hammadde olarak alçıdan üretilen ve iki karton yüzey arasına uygulanan bir inşaat malzemesidir. Farklı ebatlarda üretilir ve metal profillere sabitlenerek bir levhalar oluşturulur. Duvarlar, bölme duvarlar, bağımsız bölmeler ve asma tavan sistemlerinde sıklıkla tercih edilir. Hafifliği sayesinde taşıyıcı sisteme fazla yük bindirmez. Uygulama ve montaj kolaylığı alçıpanı inşaat elemanları arasında vazgeçilmez kılmaktadır.

Boya Uygulamaları

Boya uygulamalarında mekan ve dekorasyon dikkate alınıyor. Dekoratif boya, silikonlu boya, doğal boya, plastik boya, sentetik boya, anti bakteriyel boya gibi bir çok boya çeşidi bulunuyor.

Her boyanın kullanım alanı farklılık gösteriyor. İhalesi yapılan proje için taahhüt işletmeleri teklif verir. Bu teklifler işveren tarafından değerlendirilir ve en uygun teklifi veren inşaat taahhüt işletmesi ile sözleşme yapılır.

Dış Cephe Boya Uygulamalarında, dış etkilere dayanıklılık ön plana alınıyor. Bir binanın daha estetik görünmesinde rol oynayan boyalar seçilirken sade fakat güçlü renkler daha çok tercih ediliyor.

İç Cephe Boya uygulamalarında, mekanın büyüklüğü, iç dekorasyon tarzı, ışık miktarı gibi birçok element renk seçimlerinde rol oynuyor. Küçük alanlarda daha açık tonlar mekanı büyütürken, az ışık alan alanlarda daha aydınlık renkler ortamı daha ferah hale getirebiliyor.

Dış Mantolama

Binaların dış cephesinin zamanla ısı, nem, rüzgar gibi doğal nedenlerle yıpranması doğaldır. Yalıtım sorunlarını gidermek amacıyla Dış Mantolama hem çok önemli hemde her bina için gereklidir. Yapılan izolasyon sayesinde sağlanan tasarruf miktarı yapılan yatırım maliyetini önemsiz kılar.

Yaz aylarında serin ve kış aylarında sıcak tutar ve iç ortamda yoğuşma riskini ortadan kaldırır. Kışın yakıt tüketiminde, yaz aylarında klimaların elektrik enerji sarfiyatında çok ciddi miktarda tasarruf sağlar. Sağlanan tasarruf sayesinde çevre kirliliğini azaltmaktadır. İç mekanlarda sabit isi sayedinde konforlu yaşam alanları sağlar. Yapı elemanlarında oluşabilecek korozyonu engeller.

Mantolama malzemeleri nelerdir?

> Taşyünü

> EPS (Expanded Polistiren Köpük) Levhalar

> XPS (Extrude Polistiren) Levhalar

Mantolama modelleri nelerdir?

> Düz Levha ile Mantolama

> Fugalı Mantolama

> Ahşap Görünümlü Mantolama

>Yalı Baskı Mantolama

Dış Cephe Kaplama

Dış cephe kaplamaları konutlara zarar veren hava koşullarına karşı koruma sağlarken aynı zamanda estetik açıdan bir binanın mimari tarzını yansıtmak için de kullanılır. Dış cephe kaplaması ile ses iletimini azaltarak, ısı ve su yalıtımını sağlayarak binaların dayanıklılığını arttırır.

Dış Cephe Çeşitleri Nelerdir?

> Alüminyum Dış Cephe Kaplama

> Betopan Dış Cephe Kaplama

> Ahşap Dış Cephe Kaplama

> PVC Dış Cephe Kaplama

> Tuğla Dış Cephe Kaplama

> Prekast Dış Cephe Kaplama

> Taş Dış Cephe Kaplama

> Amerikan Siding Dış Cephe Kaplama

Projelerinize göre en uygun teklif almak için,